Preguntes Freqüents

LA COMANDA:

 

• QUÈ HAIG DE FER SI QUAN ARRIBO A LA BOTIGA M'INDIQUEN QUE NO TENEN CONSTÀNCIA DE LA MEVA COMANDA ONLINE?
Revisa en l’e-mail de confirmació de comanda, que t’hem enviat al compte correu que ens has indicat, que la botiga que has marcat de recollida és la mateixa en el qual et trobes.

Si l’establiment coincideix amb el qual has marcat en la comanda, mostra-li  el codi de la comanda al personal responsable de la botiga perquè consulti amb la central. En cas d’incident, es realitzarà la teva comanda amb la màxima celeritat.
Si el local no coincideix amb el qual has marcat en la teva comanda, hauràs d’anar al punt de recollida sol•licitat des del lloc web.

• QUÈ HAIG DE FER SI VAIG A RECOLLIR LA COMANDA A LA BOTIGA A UNA HORA DIFERENT DE LA QUE HE SOL•LICITAT VIA ONLINE?
La comanda estarà preparada a l’hora de recollida indicada (+- 10 min.) per tu en la comanda online. Si t'endarrereixes i no pots efectuar la recollida a l’hora establerta, podràs recollir-la dins l’horari d’atenció al públic, del mateix dia, de la botiga escollida. Hauràs de tenir en compte que, a causa de la teva tardança, la comanda podria no estar en unes condiciones tan òptimes com en el moment de preparació (pèrdua d’escalfor,...).

Si l’hora en la qual intentes efectuar la recollida de la teva comanda és anterior que la que has marcat en la teva comanda online, hauràs d’indicar el teu codi de comanda al personal encarregat de l’establiment i sol•licitar-li la possibilitat d’avançar l’hora de recollida.

• EN QUIN HORARI PUC REALITZAR LA MEVA COMANDA ONLINE?
Pots realitzar la teva comanda online, a través de la nostra plataforma web, en qualsevol moment del dia (durant les 24h). Quedarà registrada en la confirmació de la comanda el dia i l’hora de la recollida.

• EN QUIN HORARI PUC SOL•LICITAR LES RECOLLIDES DE LES COMANDES ONLINE A LES BOTIGUES?
L’horari de recollida de comandes es pot efectúar des de 15 min. després de l'horari d'obertura fins a 30 min. abans de l'horari de tancament de la botiga en la qual desitges recollir la teva comanda online. La mateixa pàgina web t’indicarà automàticament a partir de quina hora pots començar a sol•licitar la recollida de la teva comanda (normalment, no excedeix el 15 min. del moment en el qual s’està realitzat la comanda online).

• EXISTEIX UN IMPORT MÍNIM A L’HORA DE REALITZAR UNA COMANDA ONLINE?
No, no hi ha import mínim.

• PUC ANUL•LAR O MODIFICAR UNA COMANDA ONLINE QUAN AQUESTA JA ESTÀ EN CURS?
Una vegada que s’hagi formalitzat la confirmació de la comanda no es podrà modificar ni anul•lar la mateixa.

• PER QUÈ ÉS NECESSARI QUE DISPOSEU DEL MEU TELÈFON?
Per oferir-te el millor servei, requerim que indiquis un número de telèfon perquè en cas que, durant la preparació, hi hagués qualsevol incidència amb la teva comanda online, puguem contactar amb tu al més aviat possible.

• QUÈ PUC FER SI NO REBO CONFIRMACIÓ DE LA MEVA COMANDA?
Et recomanem que verifiquis si has rebut cap correu electrònic en la safata principal del compte de correu que ens has facilitat, també, que revisis la teva bústia de correu electrònic no desitjat o spam. A vegades, aquest tipus de missatges poden ser detectats com a correu no desitjat.
En el cas que hagis realitzat la teva comanda registrant-te en la nostra botiga online, pots accedir a la teva sessió d'usuari de la nostra pàgina web i verificar l'estat de la teva comanda.
Si no has rebut cap confirmació via e-mail de la teva comanda o si aquesta no apareix en la teva sessió tot i haver-te registrat, posat en contacte amb el nostre departament d'atenció al client enviant un e-mail a info@artesansenxarxa.com informant de la incidència.

• QUINES VIES TINC PER EFECTUAR EL PAGAMENT DE LA COMANDA ONLINE?
Disposes de dues vies per efectuar el pagament d’una comanda online:
1 – Realitzant el pagament en la mateixa botiga, en el moment de la recollida de la comanda.
2 - Pots realitzar el pagament des de la nostra botiga online, en el moment de la sol•licitud de la comanda, mitjançant una targeta bancària.

• EFECTUAR EL PAGAMENT DE LA COMANDA VIA ONLINE ÉS SEGUR?
Pots pagar, de forma segura, la teva comanda introduint les dades de la teva targeta Visa, Mastercard o Maestro. En aquest cas, disposem d'un sistema d'encriptació segura (SSL-EV encrypted).

• QUÈ PASSA SI LA MEVA COMANDA ONLINE NO ÉS CORRECTE O NO ES TROBA EN BONES CONDICIONS?
Nosaltres vetllem per oferir-vos un bon servei, esperem que això mai succeeixi. En tot cas, et recomanem revisar la teva comanda online in situ. Comprova que la comanda està correcte i que tot es troba en l’estat esperat. Comprovada i rebuda la comanda, un cop s’hagi abandonat la botiga, no s’acceptaran devolucions.

• HA APAREGUT UN ERROR A LA PÀGINA WEB DE LA VOSTRA BOTIGA ONLINE, QUÈ FAIG?
Segurament es tracti d'un error momentani. La nostra recomanació és que esperis uns minuts i tornis a intentar-ho. Si persisteix el problema o ja havies facilitat les teves dades de pagament, per favor, posat en contacte amb el nostre departament d'atenció al client, enviant un e-mail a info@artesansenxarxa.com informant de la incidència.

CONTACTAR:

 

• COM PUC CONTACTAR AMB ARTESANSENXARXA?
Per a qualsevol incidència amb la teva comanda, preguntes o suggeriments, pots contactar amb el nostre departament d’atenció al client enviant un e-mail a info@artesansenxarxa.com .

• TENIU ASSISTÈNCIA TELEFÒNICA?
Si vols contactar amb nosaltres, pots trucar-nos al 932 47 83 51 (de dilluns a divendres de 10:00h a 14:00h).


x

El producte s'ha afegit correctament a la seva comanda

Continuar comprant
Finalitzar compra
x

huston we have a problem

« Continuar comprant